Разумная гасцініца Дыетхарчаванне
Модуль «Дыетхарчаванне» з'яўляецца працягам праграмнага комплексу «Разумная гасцініца». Дадзеная праграма аўтаматызуе асноўныя працэсы, звязаныя з арганізацыяй харчавання ў гасцініцы:
забяспечвае распрацоўку і афармленне меню, улік колькасці адпачывальнікаў, якія сілкуюцца па дыетам, разлік колькасці прадуктаў, разлік харчовай каштоўнасці, кантроль выканання натуральных нормаў спажывання.
Праграмай прадугледжана магчымасць папярэдняй і фактычнай рассадкі адпачывальнікаў, улічваючы дыету, узрост або пол, прагляд загрузкі ўсіх афіцыянтаў. Усе дадзеныя аб адпачывальніках паступаюць з рэгістратуры на пасаду дыетсястры (адміністратара сталовай), такім чынам, спецыялісту не трэба ўносіць асабістыя дадзеныя пра кліента або дадзеныя па пуцёўцы, тым самым эканомячы час.
Асноўныя функцыі праграмнага комплексу «Разумная гасцініца: Дыетхарчаванне»:
- складанне тыпавога меню, якое ўводзіцца ў разрэзе дзён тыдня і прыёмаў ежы. Тыпавое меню можа быць запоўнена на адзін дзень або на тыдзень. Акрамя таго магчыма ўводзіць меню на пэўны тыдзень месяца,
а таксама для пэўнай катэгорыі задаволеных;

- падлік праграмай колькасці неабходных страў на кожны дзень, зыходзячы з абранага адпачывальнікамі ў бланку заказнога меню;
- вядзенне наменклатуры дыет;
- складанне «калькуляцыі» страў;
- уключэнне ў сістэму дадатковых друкаваных формаў уліку прыходу і расходу прадуктаў;
- вядзенне характарыстык харчовай каштоўнасці прадуктаў і страў (каларыйнасць, бялкі, тлушчы, вугляводы). У праграме ўжо змяшчаюцца характарыстыкі харчовай каштоўнасці прадуктаў;
- стварэнне і карэкціроўка «Меню-раскладак» з дапамогай аднайменнага электроннага дакумента;
- магчымасць выпіскі «накладной, якая карэктуе» для Меню-раскладкі;
- у праграму ўнесены дадзеныя з сучаснага «Зборніка тэхналагічных карт на кулінарную прадукцыю грамадскага харчавання». База страў з рэцэптурамі, варыянтамі падрыхтоўкі і тэхналогіямі;

- магчыма выкарыстанне, пры стварэнні рэцэптуры, схемы «Страва-у-страве»;
- магчымасць вырабляць замены прадуктаў у рэцэптурах на аснове адмысловай «табліцы замен»;
- магчымая папярэдняя або фактычная рассадка адпачывальнікаў у сталовай, з улікам розных параметраў (дыеты, узроставага складу, полу);

- размеркаванне нагрузкі паміж афіцыянтамі;
- планаванне спажывання прадуктаў, сувязь з іншымі прыкладаннямі і модулямі сістэмы, а таксама многае іншае.
На сённяшні дзень з праграмай можа працаваць дыетсястра - ключавы карыстальнік сістэмы, адміністратар сталовай і бухгалтар.