Разумная база адпачынку Дыетхарчаванне
Модуль «Дыетхарчаванне» з'яўляецца працягам праграмнага комплексу «Разумная база адпачынку». Дадзеная праграма аўтаматызуе асноўныя працэсы, звязаныя з арганізацыяй харчавання ў базе адпачынку: забяспечвае
распрацоўку і афармленне меню, улік колькасці адпачывальнікаў, якія сілкуюцца па дыетам, разлік колькасці прадуктаў, разлік харчовай каштоўнасці, кантроль выканання натуральных нормаў спажывання. Праграмай прадугледжана магчымасць папярэдняй і
фактычнай рассадкі адпачывальнікаў, улічваючы дыету, узрост або пол, прагляд загрузкі ўсіх афіцыянтаў. Усе дадзеныя аб адпачывальніках паступаюць з рэгістратуры на пасаду дыетсястры (адміністратара сталовай), такім чынам, спецыялісту не трэба ўносіць
асабістыя дадзеныя пра кліента або дадзеныя па пуцёўцы, тым самым эканомячы час.
Асноўныя функцыі праграмнага комплексу «Разумная база адпачынку: Дыетхарчаванне»:
- складанне тыпавога меню, якое ўводзіцца ў разрэзе дзён тыдня і прыёмаў ежы. Тыпавое меню можа быць запоўнена на адзін дзень або на тыдзень. Акрамя таго магчыма ўводзіць меню на пэўны тыдзень месяца, а таксама для пэўнай катэгорыі задаволеных;

- падлік праграмай колькасці неабходных страў на кожны дзень, зыходзячы з абранага адпачывальнікамі ў бланку заказнога меню;
- вядзенне наменклатуры дыет;
- складанне «калькуляцыі» страў;
- уключэнне ў сістэму дадатковых друкаваных формаў уліку прыходу і расходу прадуктаў;
- вядзенне характарыстык харчовай каштоўнасці прадуктаў і страў (каларыйнасць, бялкі, тлушчы, вугляводы). У праграме ўжо змяшчаюцца характарыстыкі харчовай каштоўнасці прадуктаў;
- стварэнне і карэкціроўка «Меню-раскладак» з дапамогай аднайменнага электроннага дакумента;
- магчымасць выпіскі «накладной, якая карэктуе» для Меню-раскладкі;
- у праграму ўнесены дадзеныя з сучаснага «Зборніка тэхналагічных карт на кулінарную прадукцыю грамадскага харчавання». База страў з рэцэптурамі, варыянтамі падрыхтоўкі і тэхналогіямі;

- магчыма выкарыстанне, пры стварэнні рэцэптуры, схемы «Страва-у-страве»;
- магчымасць вырабляць замены прадуктаў у рэцэптурах на аснове адмысловай «табліцы замен»;
- магчымая папярэдняя або фактычная рассадка адпачывальнікаў у сталовай, з улікам розных параметраў (дыеты, узроставага складу, полу);

- размеркаванне нагрузкі паміж афіцыянтамі;
- планаванне спажывання прадуктаў, сувязь з іншымі прыкладаннямі і модулямі сістэмы, а таксама многае іншае.
На сённяшні дзень з праграмай можа працаваць дыетсястра - ключавы карыстальнік сістэмы, адміністратар сталовай і бухгалтар.